Rayen Panday

cabaretier | stand-up comedian

Rayen Panday (Zaandam, 1983) deed in 2008, tijdens zijn rechtenstudie, mee aan een open podium voor stand-up comedy. In datzelfde jaar wint hij in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival de Persoonlijkheidsprijs. Van 2011 tot 2013 speelde hij zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling Drie keer Rayen. Meerdere shows zoals VrijspraakNiet Verder Vertellen, beide uitgezonden op NPO 3, en Fenomeen volgden. Die laatste maakte hem bekend bij het grote publiek. Rayen is al jaren onderdeel van Comedytrain en heeft sinds 2020 een wekelijkse podcast vanuit Toomler met comedian Stefan Pop. In verschillende TV programma’s is Rayen een graag geziene gast zo was hij te zien in; The Roast, Weet ik veel, Ik Hou van Holland en LOL seizoen 1 en 2. De try-outs van Karma, Rayen zijn zevende voorstelling starten in september 2023. In december 2023 was Rayen een van de comedians bij Lubach’s Avondshow Stand-ups. Tot half april 2025 tourt Rayen met zijn show Karma door het land. In december '24 host Rayen een kerstshow; All We Want For Christmas, waarin hij samen met zijn zijn comedy enmuzikale vrienden op zoek gaat naar wat Kerst tot Kerst maakt.

Nu te zien

Karma

Je verdiende loon krijgen is iets wat we altijd bij een ander gebruiken, maar vrijwel nooit bij onszelf. Karma kennen we toe aan ‘het universum’ terwijl we zelf beslissen waar en wanneer het moet gebeuren. En vooral bij wie. Karma is van oorsprong echter een principe dat verwijst naar het verrichten van daden, maar niet de gevolgen daarvan. Het betekent letterlijk ‘handeling' en kent geen goed of kwaad… Maar goed, laten we voor nu maar even de volle focus richten op deze voorstelling. 

Vol verhalen, comedy, actualiteit en muziek. Geen dans. Waarschijnlijk geen dans. Dat hangt toch wel een beetje van je karma af.  

september 2024

donderdag 5

Rayen Panday

Karma Theater Walhalla in Rotterdam
zaterdag 7

Rayen Panday

Karma De Kleine Komedie in Amsterdam
zondag 8

Rayen Panday

Karma De Kleine Komedie in Amsterdam
Bekijk de hele speellijst