Diederik Ebbinge

regisseur | schrijver | acteur

Diederik Ebbinge (Enschede, 1969) is opgeleid aan de Akademie voor Kleinkunst. Hij begon zijn carrière als creatief maker met De Vliegende Panters en was daarna veelvuldig te zien in films en series zoals Alles is familie, Gouden Bergen en Soof. Diederik oogstte tevens succes als filmregisseur met Matterhorn (2013) en Kidnep (2015). De meeste mensen zullen Diederik kennen als schooldirecteur Anton uit De Luizenmoeder (AVROTROS), waarvoor hij tevens met Ilse Warringa het scenario schreef. 
Afgelopen winter presenteerde Diederik de satirische talkshow Promenade (NTR) op NPO3 en deze zomer de spin-off Zomerpromenade (niet de echte). Op 27 & 28 december 2020 volgen twee afleveringen Oudejaarspromenade.

Nu te zien

Het Museum van Nederland (NPO1)

Als we Nederland zouden moeten vatten in één tentoonstelling, wat moet daar dan te zien zijn? 

Onder leiding van presentatoren Diederik Ebbinge en Dione de Graaff selecteert een team van experts voorwerpen die iets vertellen over onze geschiedenis, cultuur, volksaard, tradities en gebruiken. Vanaf woensdag 16 december wekelijks om 20:25 uur op NPO1 (Omroep Max). Kijk hier de eerste aflevering terug. Na elke uitzending worden alle aangeboden objecten geëxposeerd op www.museumvannederland.nl

Contact