Bas Hoeflaak

acteur

Bas Hoeflaak (Haarlem, 1973) studeerde af aan de Kleinkunstacademie en maakte jarenlang deel uit van het glorieuze cabaretduo Droog Brood. Hij heeft daarna in verschillende toneelproducties gespeeld zoals Slippers, Selma Ann Louis en Repelsteeltje

Naast het podium is Bas in films te zien (April, May en June, Adios Amigos) en op televisie (Sluipschutters, Toren C, Harkum). In 2022 steelde hij weer de show in een nieuw seizoen van Sluipschutters en ging hij op tournee met Festen (Bos Theaterproducties). Ook speelt hij sinds september 2022 in de nieuwe komische voorstelling Trapeze en in de tragikomedie Familiespel

In februari 2023 raakte heel Nederland in de ban van Het Fluitlied. Met meer dan 8 miljoen memes op TikTok en ruim 1 miljoen views op YouTube ging het Last One Laughing (LOL) fragment in allerlei vormen en remixes helemaal los. Inmiddels is zowel de originele als de carnavalsversie van Het Fluitlied uitgebracht en te vinden op o.a. Spotify.


Nu te zien

Familiespel

Familiespel is een tragikomedie over het samengestelde gezin. Twee ouders delen na de scheiding eigenlijk alleen nog de zorg voor hun twee kinderen, en hun vakantiehuis. Met goede voornemens besluiten zij daar met nieuwe partners en stiefkinderen samen de kerstdagen door te brengen. Een weekend met oude liefde, ergernis en verdriet in een vreemde cocktail met familiespellen en feest; laten we het gezellig houden! Het toneelstuk is geschreven door Marijke Schermer. De regie is in de handen van Corien van der Zwaag, in samenwerking met Marijke Schermer.

De cast bestaat uit vier topacteurs: Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer en Bas Hoeflaak, allen met bijzondere dubbelrollen; ze spelen naast volwassen personages ook de kinderen, die in het kielzog van de keuzes van hun ouders, met elkaar opgezadeld zitten.

Familiespel is vanaf nu te zien in de theaters. Klik hier voor de speellijst.

Contact