Jasper van der Veen

cabaretier | winnaar LCF 2019

Jasper van der Veen (Groningen, 1987) debuteerde in 2021 met zijn voorstelling Het dreigt volslagen goed te komen.

"Van der Veen toont zich een volwassen podiumpersoonlijkheid: hij is ontwapenend en charismatisch en weet zijn hoge energie goed vast te houden. Met zijn haarscherpe mimiek en spel trekt hij moeiteloos nieuwe werelden in."
NRC 

"Op het Leids Cabaretfestival viel hij al op door zijn solide podiumpresentatie, en dat is niet veranderd. Als een vis in het water is Jasper van der Veen op het podium. Charismatisch en ontspannen houdt hij zijn publiek makkelijk geboeid."
Theaterkrant 

Jasper studeerde Politicologie aan de UvA en volgde de theateropleiding van Selma Susanna. In 2012 en 2013 stond hij in de finales van zowel het Groninger als Amsterdams Studenten Festival. Hij maakte kilometers bij Comedytrain en won in 2019 zowel de Jury- als de Publieksprijs van het Leids Cabaret Festival

Zeldzaam podiumbeest

Jury LCF

Nu te zien

Niet gehinderd door enige kennis (try-out)

Jasper zit propvol grootse plannen, sterke grappen, vage herinneringen, dubieuze argumenten, scherpe bespiegelingen, slap geouwehoer en prachtige verhalen. Aan de ene kant wil hij zijn ongezouten mening geven, actie ondernemen en iets veranderen. Aan de andere kant loopt zijn brein, langzaam maar zeker, steeds verder vol met triviale kennis en nuancerende informatie. Dus moet hij kiezen: alles kapot redeneren en tot niks komen. Of simpelweg het podium oplopen en weer beginnen met praten, niet gehinderd door enige kennis.

Vanaf september 2022 speelt Jasper try-outs van zijn tweede programma. Klik hier voor de actuele speellijst.

juli 2022

vrijdag 1

Jasper van der Veen

FestiValderAa FestiValderAa in Schipborg Bestel kaarten
zaterdag 2

Jasper van der Veen

FestiValderAa FestiValderAa in Schipborg Bestel kaarten
zaterdag 2

Jasper van der Veen

FestiValderAa FestiValderAa in Schipborg Bestel kaarten
Bekijk de hele speellijst
Contact