Jasper van der Veen

cabaretier | winnaar LCF 2019

Jasper van der Veen (Groningen, 1987) debuteerde in 2021 met zijn voorstelling Het dreigt volslagen goed te komen

"Van der Veen toont zich een volwassen podiumpersoonlijkheid: hij is ontwapenend en charismatisch en weet zijn hoge energie goed vast te houden. Met zijn haarscherpe mimiek en spel trekt hij moeiteloos nieuwe werelden in."
NRC 

"Op het Leids Cabaretfestival viel hij al op door zijn solide podiumpresentatie, en dat is niet veranderd. Als een vis in het water is Jasper van der Veen op het podium. Charismatisch en ontspannen houdt hij zijn publiek makkelijk geboeid."
Theaterkrant 

Jasper studeerde Politicologie aan de UvA, haalde de finales van het Groninger en Amsterdams Studenten Festival en sleepte in 2019 zowel de Jury- als de Publieksprijs binnen op het Leids Cabaret Festival. NRC en de Volkskrant riepen hem in 2020 uit tot een van de comedytalenten van het jaar.  

Op dit moment speelt Jasper zijn 2e avondvullende voorstelling Niet gehinderd door enige kennis.

Nu te zien

Niet gehinderd door enige kennis

Jasper zit propvol grootse plannen, sterke grappen, vage herinneringen, dubieuze argumenten, scherpe bespiegelingen, slap geouwehoer en prachtige verhalen. Aan de ene kant wil hij zijn ongezouten mening geven, actie ondernemen en iets veranderen. Aan de andere kant loopt zijn hoofd, langzaam maar zeker, steeds verder vol met triviale kennis en nuancerende informatie. Dus moet hij kiezen: alles kapot redeneren en tot niks komen. Of simpelweg het podium oplopen en weer beginnen met praten.

Bekijk hier de actuele speellijst.

december 2023

vrijdag 15

Jasper van der Veen

Niet gehinderd door enige kennis Icoontheater in Amersfoort Uitverkocht
zaterdag 16

Jasper van der Veen

Niet gehinderd door enige kennis Theater Orpheus in Apeldoorn Uitverkocht
vrijdag 22

Jasper van der Veen

Niet gehinderd door enige kennis De Schalm in Veldhoven Bestel kaarten
Bekijk de hele speellijst
Contact