Jasper van der Veen

cabaretier

Jasper van der Veen (Groningen, 1987) is winnaar van het Leids Cabaret Festival 2019. Onlangs door zowel NRC als de Volkskrant naar voren geschoven als een van de onderscheidende comedy talenten van 2020.

Hij studeerde Politicologie aan de UvA en volgde de theateropleiding van Selma Susanna. In 2012 en 2013 stond hij in de finales van zowel het Groninger als Amsterdams Studenten Festival. Jasper maakte kilometers bij Comedytrain, speelt mee in de Cabarestafette en is te zien in voorprogramma's van Ronald Goedemondt, Jeroen Leenders en Henry van Loon.

Zeldzaam podiumbeest

Jury LCF

Nu te zien

Het dreigt volslagen goed te komen

Jasper vertelt mooie en slimme verhalen vol sterke grappen. Hij is verwonderd en boos, over zichzelf, zijn vrienden, familie en de wereld om hem heen. Snel schakelend, met een sterke mimiek en onnavolgbare redenaties fileert hij de maatschappij, onze blinde vlekken en dooie hoeken. Maar hij begint bij zichzelf, zijn gedachten, doen en vooral zijn laten. Hij wil een stap verder. Hij wil door. Hij vindt dat de wereld door moet. Maar om verder te kunnen moet je kunnen terugkijken, weten waar je vandaan komt en dan een plan maken. Durft hij dat? Dat gaan we zien.

De winnaar van de Jury- en Publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2019 speelt try-outs van zijn eerste avondvullende voorstelling in regie van Peter van de Witte. Klik hier voor de actuele speellijst.

februari 2022

zaterdag 19

Jasper van der Veen

Het dreigt volslagen goed te komen Theater Café Restaurant Mascini in Amsterdam Bestel kaarten
woensdag 23

Jasper van der Veen

Het dreigt volslagen goed te komen WestlandTheater De Naald in Naaldwijk Bestel kaarten

maart 2022

dinsdag 1

Jasper van der Veen

Het dreigt volslagen goed te komen De Kleine Willem in Enschede Bestel kaarten
Bekijk de hele speellijst
Contact