Henry van Loon

cabaretier | acteur | zanger | vlogger

Was Henry van Loon een voetballer, dan was hij een typische linksbuiten: technisch begaafd, snel, en grillig. Altijd bepalend voor het eindresultaat of het nou een briljante actie of een tragische own-goal betreft. En zo hoort het ook. Van Loon speelt steeds op het randje van zijn eigen kunnen, met veel fantasie, risico en een gevoel voor hilarisch absurdisme dat slechts weinigen gegeven is.

Henry (1982) werd in 2004 lid van de Comedytrain en debuteerde in 2011 als cabaretier met De Henry van Loon Entertainment Show. Hij was onder meer te zien in de films Bro's Before Ho's en De Boskampi's. Landelijke bekendheid volgde met zijn genadeloze optreden in The Roast of Giel Beelen en zijn rol als 'all seeing eye' Volkert in de hitserie De Luizenmoeder (AVROTROS). Henry is vanaf 17 juli te zien in de serie Barrie Barista op Videoland.

Nu te zien

Onze Henry (reprise)

In deze persoonlijke cabaretvoorstelling zoomt Henry in op zijn Brabantse roots met ontroerende liedjes en even hilarische als fidele bespiegelingen.
Je bedenkt het niet maar je ziet het wel degelijk, waardoor je na afloop met een parelmoeren glans naar buiten treedt en hoofdschuddend tegen je tijdelijke bedpartner fluistert: ‘Dat was nu echt weer iets voor onze Henry.’

De show ging in première in seizoen 18/19 en was ook in seizoen 19/20 uitverkocht. Vanwege de corona maatregelen werden de uitverkochte shows van 12 maart tot en met juni 2020 geannuleerd. Waar mogelijk worden deze na de zomer ingehaald onder de nieuwe 1,5 meter norm. Klik hier voor de speellijst.

Contact